HEM ¦ NYHETER¦ KOMMANDE ¦ DOWNLOAD ¦ PROJEKT ¦ KONTAKT ¦ BILDER

Nyheter

 

År 2006


År 2007

 

År 2008

 

År 2009

 

ÅR 2010

 

ÅR 2011

 

ÅR 2012

 

ÅR 2013

   

HKP 2 Aluette II                UPPDATERAD                    2007-12-31

HKP 2 har blivit uppdaterad. I all hast glämde jag packa med mätare och effecter i zippen. Samt att fixa så VC funkade i nya cockpiten jag stoppade dit. Nu är dock allt på plats och redo att ladda ner. Jag gjorde även så man kan få välja mellan de båda panelerna, det är ju bara i det andra valet som man kan få hängande last kom jag på. GOTT SLUT....................

_______________________________________________________

AJ 37 Viggen                                                                 2007-12-30

Kvällen innan nyår och två nya maskiner har lagts upp på sidan. Som avslutning på ett riktigt bra år bjuder jag på två kanonplan/helikopter. Först har vi en ny version av Ito´s viggen som Steven Ridgell har suttit och pillat något alldeles otroligt med. 2D panelen som han har satt ihop är nog den absolut bästa jag någonsin sett i något plan. Det kräver en hel del läsning i det stora utbudet av materialet som medföljer innan man behärskar planet och cockpiten.

_______________________________________________________

HKP 2 Aluette II                                                            2007-12-30

Den andra maskinen som laddas upp idag är en HKP 2. Ronny har målat upp den fina kostymen till den. En kul sak är att det går att få olika hängande last under helikoptern. 

_______________________________________________________

J 28 Vampire                                                                 2007-12-22

Två dagar innan dopp i grytan och här kommer en riktigt fin maskin. Det är en Vampire med VC. Ronny har målat upp två målningar till den och jag har kastat med mitt nya vampire ljud även fast det inte är helt färdigt. Det som inte stämmer riktigt är start up ljudet men för övrigt är det riktigt mysigt. Flygegenskaperna kommer säkert få sig en översyn när tid finns för det. 

Nu önskar jag alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR, återkommer möjligen med någon mer maskin i mellandagarna.

_______________________________________________________

TP 102                                                                            2007-12-18

En ny TP 102 har lagts upp på den nya sidan för Transportplan. Den innehåller två nya målningar. Modellen är från början tänkt som AI plan, men går utmärkt att flyga som vanligt oxå. Texturerna är därför inte högupplösta. Men arbete pågår att tillverka även dessa texturer till den gamla modellen med VC. 

_______________________________________________________

TP 83 Pembroke                UPPDATERAD                    2007-12-14

TP 83 har blivit uppdaterad på flera sätt. Dels har flygegenskaperna ersatts med egenskaper som stämmer överens betydligt bättre med verkligheten enl. f.d pembroke piloter. Sedan har även Lars Fors målat upp en texture av den maskin som han själv flög med när han jobbade på F 11 i Nyköping.

_______________________________________________________

S 9B Seversky EP-106                                                 2007-12-10

J 9 Seversky tilldelades bl.a Flottiljerna F3 och F11 där de fick kamerautrustning monteras i mekanikerutrymmet. Exponeringen skedde genom den stora plexiglas fönstret på höger kroppssida. Jag har målat upp två individer från F11. Tänk på att detta bara är texturer och kräver att J 9 redan är installerad i simmen. Kopiera bara in texturmapparna och ersätt aircraft.cfg filen så är det klart.

 

_______________________________________________________

J 29F Tunnan                                                                 2007-12-07

En fantastiskt fin fotopanel och fyra texturer har tillverkats av julnissarna Lars Fors och Ronny Olofsson. För att ytterligare förgylla planet har Lars även fixat en ny EBK och wingvapor effect. Själv kastade jag dit en ny touchdown effect. Ett riktigt bra paket som förbättrar den mysiga Tunnan. Laddas ner från sidan med tillbehör till flygplan.

_______________________________________________________

Bättre marktexturer                                                   2007-12-04

Två nya set med bättre texturer för marken är upplagda. Det första är ett program som heter PIC NIC och funkar både till FS9 och FSX. Där kan man välja hur gräset ska se ut. Det andra är HARD SURFACE som innehåller massor av smått och gott. Mycket bra texturer som förgyller och förbättrar utseendet på simulatorn.

_______________________________________________________

S 26 Mustang                                                                2007-12-01

Då var det december, och det betyder starten på julen här på RBDesign. Jag kommer försöka lägga upp två flygplan/målningar varje vecka under denna julmånad för att få en riktig känsla av julafton hela månaden. Först ut har jag lagt upp ett pack med tre stycken S 26 Mustang som flög vid F 21 Luleå mellan 1949-1954.

_______________________________________________________

S 31 Spitfire Mk XIX                                                     2007-11-18

Då var det dax för release på hösten största projekt. Det har tagit över två månader att gå genom och ändra alla filer.

Till att börja med så förstorades alla texturfiler från 256x256 till 1024x1024, nu kunde jag få plats med 16 gånger så mycket info i texturerna, vilket är bra om man skall måla lite mera detaljerat. Att forska efter korrekta färgnyanser var ett kul men lite trixit jobb, speciellt på den svenska spitfiren. Sedan började jag måla om absolut ALLT. Nya plantexturer med skuggor ,nitar i massor och panellinjer, nya högupplösta hjultexturer,  nya pilottexturer, en helt ny propellertextur. Allt i 32-bit högupplösning för att bl.a kunna skriva alla små texter på planet. När man till sist lade på en alphakanal på texturen så blev färgerna samtidigt ljusare i simmen, något som retade mig så pass att jag fick räkna ut hur många procent jag var tvungen att mörka ned texturerna för att med alphakanal få rätt nyans i simmen. Totalt har sju olika individer målats upp.

Nästa arbete blev att sätta ihop ett eget Spitfireljud. Jag tycker inte att det finns så många bra ljud till just detta plan på nätet. Efter flera veckor i soundstudio var till sist ljudet klart, och jag måste säga att jag är rätt nöjd med ljudet. Troligen kommer endast något litet att finjusteras i framtiden på detta ljud.

Nu hade jag kommit till flygegenskaperna. Det var dax att dyka ner i all literatur jag har samlat på mig om detta plan. Även propellern med sin nya textur var här tvungen att animeras lite för att snurra på ett tillfredställande sätt.

Effecter tycker jag om och det förgyller planet tycker jag, så dessa har jag gått igenom och skrivit några nya. Den svenska S 31 hade t.ex inte belysning i cockpiten eller landstrålkastare, så dessa effecter fick jag ta bort. Effecterna styrs automatiskt med panel-cfg filen

Sist ut på arbetslistan kom Panelen som inte var lik den svenska. En snabb ommålning och sedan var det bara att införskaffa FS panel studio. Efter några dagar blev den bra nog att jag kunde tänka mig att släppa den. Men panelen kommer troligtvis att uppdateras lite mera framöver.

Även en förarinstruktion kommer att tillverkas framöver, något som jag inte har hunnit. Men nu ska jag inte babbla på mera utan kila nu iväg och flyg Spitfire.

_______________________________________________________

Alphasim P 5 Hampden                                               2007-11-04

En härlig textur till Alphasims Hampden har målats upp av Ronny. Det är ett riktigt härligt plan, så om ni har detta plan får ni inte missa att flyga den med svensk kostym på sig.

_______________________________________________________

Alphasim SK 16                                                             2007-11-01

Det har varit tyst i en månad här sedan senaste uppladdningen, men bakom kulisserna har det jobbats på och nu står det några flygplan på kö för att läggas upp inom en snar framtid. Först ut i November blev en vacker gul målning till Alphasims fina Harvard modell. 

_______________________________________________________

F 13 Bråvalla                                                                 2007-10-01

Jag har skrivit ihop en installationsfil på svenska och engelska. Den finns att ladda ner där man laddar ner F13. Hoppas den ska klargöra och hjälpa er hur man installerar detta scenery. Flyg och ha kul...

_______________________________________________________

TP 101 Beech Super King Air 200                              2007-09-22

Den nya TP 101 som Ronny har målat upp är nu uppladdad. Det är ett komplett paket med plan, panel , ljud och allt annat man behöver. Stort TACK till Esa och AFG för att jag fått tillstånd att ladda upp deras otroligt fina plan på sidan. Hoppas nu att ni ska trivas lika bra med den som jag gör. 

_______________________________________________________

Airport Enviroment Upgrade                                      2007-09-16

Nu har jag lagt upp två paket på Enviroment sidan. Det är AEU 7 och den nyligen släppta uppgraderingen AEU 8. Mycket bra paket som gör det lite trevligare i FS 9.

         

_______________________________________________________

REVERSERINGS EFFECT                                               2007-09-05

Nu har jag lagt upp en riktigt cool effect jag har provat på Viggen. Det är en reverserings effect som fungerar om det är regn eller snö på banan. Ser riktigt bra ut och fungerar perfect. Filen finns under tillbehör. 

_______________________________________________________

J 26 Mustang                                                                 2007-08-07

Nu har vi haft lite ledigt en stund men vi har inte legat helt sysslolösa för det. Ronny har målat upp ett set med texturer och jag har pillat med cfg filer och övrigt. Slutresultatet är nog troligen en av de bästa gratis Mustangerna som finns att tillgå. Denna Mustang har även en VC, vilket de övriga har saknat som har funnits förut. Så med kommande Svenska virtuella Flygvapnet i tanke så bjuder vi på en härlig J 26 att flyga med.

_______________________________________________________

J 30 Mosquito                    UPPDATERAD                    2007-07-08

Nu har jag uppdaterat J 30 Mosquiton som jag skrev att jag skulle göra när vi släppte den förra året. Den var ju lite orolig i bakkroppen och stod och hoppade. Problemet löstes genom att helt nya air och cfg filer har skrivits. Ett nytt ljudpaket har lagts med och jag har även kollat över effecterna och lysena på planet. Resultatet är ett plan i absoluta toppklassen, en otroligt härlig maskin att flyga. Glöm bara inte att man måste vara noga med trimmen vid olika hastigheter och klaffsättningar. Nu hoppas jag att ni ska gilla uppdateringen. Varsågoda!

_______________________________________________________

HKP 6 Bell 205                                                              2007-07-08

En riktigt fin HKP 6 har laddats upp på hemsidan. Det är Christoffer Petersen som har bidragit med en fototextur och ett rysligt fint ljud till den helikoptern. Även Lars Fors har målat en textur som följer med, hans textur är av en maskin från marinen. Ladda ner och njut av lite härlig helikopterflygning. 

_______________________________________________________

TP 101 Beech 100             UPPDATERAD                    2007-07-07

Jag har uppdaterat texturen lite till TP 101. Det hade en tendens att vara lite suddig, så jag tog bort mip map och resultatet blev riktigt bra.

_______________________________________________________

Alphasim Gripen                                                           2007-07-04

En underbart vacker textur av prototyp Gripen nr 3 har målats upp av Jens-Ole Kjølberg. Att flyga runt med de gulblåa banden på vingarna var riktigt fint mot den blå sommarhimlen. Missa inte den här texturen utan ladda ner den redan idag.

_______________________________________________________

Skyraider "Svensk Flygtjänst"                                  2007-06-26

Nu har jag lagt upp våran sista maskin i den gula skaran från flygtjänst. Detta plan har varit riktigt svårt på alla vis. Det är riktigt svårt att hitta en hyffsad maskin som är freeware, det är riktigt svårt att hitta ett bra ljud till den, det som följer med är ett ljud vi kan använda så länge. Det var lite trix att måla den, då man fick måla vissa saker genom att tränga sig in i färgkoderna i mdl filen och på den vägen måla det. Men nu tycker jag att den är riktigt bra efter alla turer. Hoppas ni ska trivas med den.

_______________________________________________________

Gates Learjet 35 "Svensk Flygtjänst"                     2007-06-21

Ronny har målat upp en fin Learjet 35 från NYGE AERO. Han hade ju laddat färgsprutan med massor av gul färg för ett tag sedan, så då målade han upp även denna och en annan kommande maskin. Med i detta paketet har jag lagt en snyggare panel och allt som behövs till den. 

_______________________________________________________

F 13 Bråvalla                                                                 2007-06-21

Jag har skrivit dit lite tips på scenery sidan hur man kan lösa lite problem om man upplever det vid flygning från Bråvalla. Det är problem med vissa äldre bgl filer som är gjorda med EOD.

_________________________________________________

Alphasim HKP 4                                                            2007-06-18

En vacker äldre målning till HKP 4 har målats upp av Ronny. Det är Olle 95 från F15 som sett dagens ljus.

_______________________________________________________

Alphasim Gripen                                                           2007-06-18

Tre nya texturer har laddats upp på repaint sidan. Två vanliga Gripar och så individ 131 som var först över 1500 timmar oxå. Då var tassen på vingen blåmålad.

_______________________________________________________

Alphasim HKP 4                                                            2007-06-14

Nu har det lagts upp två fina texturer till Alphasims CH47. Dels har Ronny målat en version från Flygvapnet och så har jag fått tillstånd att ladda upp Morten Eriksens otroligt fina fototextur till Försvarsmaktens version. Så äger ni denna helikopter får ni inte missa dessa fina texturer. 

  

_______________________________________________________

Alphasim Gripen                                                           2007-06-13

Nu har Ronny målat upp en kanonfin textur med riktigt klös i. Det är maskinen som används för att ta reda på utmattnings problem med Gripen. Nyligen passerade maskinen Gustav 131 hela 1600 timmar. Planet är dekorerat med en svart tass som river i planet.   

_______________________________________________________

F13 Bråvalla v1.2       UPPDATERAD                          2007-06-13

Jag har uppdaterat tree-filen med två saknade texturer.

_______________________________________________________

Ny sida                                                                           2007-06-11

Som ni säkert märkte så har hemsidan fått en ny framsida. Bilden är gjord av Lasse "Regalboss", och jag har fixat till texten. Det här är tänkt som starten av en liten ombyggnad av hemsidan för att få den mera proffsig och snygg. Hoppas ni tycker om det. Ni får gärna komma med tips och idéer.

Mvh Richard

_______________________________________________________

Alphasim Gripen                                                           2007-06-11

Idag har tre nya texturer till den fina Gripen lagts upp på sidan. Dessa tre zippar har bantats ordentligt i storlek och innehåller endast de filer som har målats om. För att få in dessa i planet gör man enklast en ny mapp som man döper till t.ex texture.D41 och sedan kopierar man in alla texturer ifrån den defaulta svenska mappen. Till sist kopierar man in de nya texturerna i den nya mappen och skriver över de filerna som ändrats. Nu är det bara att fixa cfg filen och så kan man köra. Hoppas ni ska trivas i luften.......

_______________________________________________________

Alphasim SK16                                                              2007-06-08

Dagens tredje uppdatering blev en SK16 textur till Alphasims Harvard. Den är otroligt fint målad måste jag säga. Väl värd att ladda ner om du äger planet från Alphasim.

_______________________________________________________

Alphasim HKP 4              OBS BORTTAGEN                 2007-06-08

Jag har lagt upp den svenska texturen som finns till Alphasims Vertol helikopter. Våran förhoppning är att vi ska kunna lägga upp en snyggare målning till den snart. 

_______________________________________________________

Alphasim SAAB JAS 39 Gripen                                   2007-06-08

Nu har vi fått två riktigt vackra texturer till att förgylla våran Alpha Gripen med. Dessa två är målade av Björn Evans.

_______________________________________________________

Alphasim SAAB JAS 39 Gripen                                   2007-06-07

Ronny har målat upp en kanonfin textur till Alphasims Gripen. Texturen finns att ladda ner på repaint sidan för Alphas flygplan.

_______________________________________________________

F13 Bråvalla v1.2                                                         2007-06-02

Nu har jag lagt upp en zip med alla träd som används på Bråvalla, samt en uppdatering som ska fixa lite fel som fanns med några bgl filer och lite nya texturer. Nu hoppas jag att det ska flyta smärtfritt för er när ni flyger från F13. Det är fortfarande ett väldigt krävande scenery för FPS:en. Men man ska förhoppningsvis slippa varningstexter och annat.

Hör gärna av er ang. uppdateringen. Om den funkar bra eller om något mera fattas som bör fixas. 

_______________________________________________________

J 20 Reggiane Re 2000                                                2007-05-25

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och fixat flygegenskaperna på J20. Ronny har målat upp två kanonfina texturer som krävde bättre flygegenskaper än den hade förut. Nu flyger den som en riktig "warbird" ska göra. Ladda ner och njut av denna härliga maskin.

 

_______________________________________________________

Gates Learjet 24 "Svensk Flygtjänst"                     2007-05-24

När Ronny ändå hade den gula färgen laddad fortsatte han att måla en Learjet 24. Jag har finjusterat flygegenskaperna lite då den gjorde cobramanövrar så fort man nuddade höjdrodret.

_______________________________________________________

Fairey Firefly Mk 1 "Svensk Flygtjänst"                  2007-05-23

Nu har vi satt ihop ett plan som får håren att resa sig på kroppen när man drar på. Ronny har målat en riktigt tjusig kostym till den och jag har tittat över ljudet som jag tycker blev kanon, samt ljus och effect filer.

Stänger man av motorn och sedan bläddrar sig igenom vyerna panel och vc med några sekunder i varje vy, så laddas några gauges som inte syns men som styr effecterna. Sedan kan du titta utifrån när du drar igång motorn och se elden flamma ut genom avgasrören. Lite spontana flammor kommer sedan under tomgång. Varvar du upp fullt och drar av snabbt förbränns bränslet genom en rejäl eldflamma i samtliga rör. Hoppas den ska falla er på läppen.

_______________________________________________________

TP 87 Cessna 404                                                         2007-05-15

Cessnas största tvåmotor maskin med propeller heter C-404 Titan och har funnits i tre ex i flygvapnet. Maskinerna övertogs från Marinen 1986. Jag har målat upp alla tre maskiner och har gjort helt nya cfg och air filer till maskinen. Nu flyger den riktigt fint. En SFI har jag kastat ihop oxå, där kan man läsa en del nyttig info. Dock ska man inte gå efter det till punkt och prickar, då värden och hastigheter i den inte riktigt längre stämmer med de nya filerna. Hoppas ni ska trivas med den.

_______________________________________________________

Alphasim Vampire trainer SK 28C                             2007-05-14

 

Ännu en otroligt vacker textur till Alphasims Vampire har målats upp av Björn Evans. Paketet innehåller två individer, SE-DXU och DXX. Björn har verkligen fått till en otrolig textur som ni verkligen inte får missa. Ladda ner och njut av den redan idag.

_______________________________________________________

Se 102, Se 103, Se104 och G 101                             2007-05-02

Nu har jag målat upp de segelplanen som Flygvapnet använde sig av under 40-talet. Med skriftligt tillstånd av Wolfgang Piper fick jag hemsk gärna lägga upp dem på hemsidan. Det tackar vi för. Så nu är det bara att ladda hem och börja segelflyga i det vackra sommarvädret.

Kan ju även berätta att det följer med en segelvinch gauge i varje flygplan. Denna funktion ligger i en mapp som heter VET. Kopiera helt sonika bara de cfg och air filer som finns där och skriv över de gamla så dyker det upp en liten knapp extra i cockpiten med en höjdinställning och en on/off knapp. 

 

_______________________________________________________

Bleriot XI                                                                       2007-04-27

En riktigt fin Bleriot XI har laddats upp. Den har en riktigt fin VC och ett realistiskt ljud där även en röst ropar, "Contact" innan motorn startar. Man måste ha lite gas för att motorn ska hosta igång, annars misständer den bara och stannar. Ladda ner och provflyg planet som startade flyget i Sverige.

_______________________________________________________

FPL 51 Piper Cub                                                          2007-04-26

Ett fint motorljud till Piper cub har lagts upp på tillbehörs sidan.

 

_______________________________________________________

SK 60 SAAB 105    UPPDATERAD                                2007-04-25

SK 60 har blivit uppdaterad ännu en gång. Nu har jag ändrat flygegenskaperna så de stämmer riktigt bra. Den rollade lite för snabbt i förra versionen. Men nu är det fixat. Jag har även målat om en av texturerna lite då den inte täckte överallt utan lyste igenom med vitt. Nu är det en riktig pärla att flyga. 

_______________________________________________________

Hemsidan fyller 1år                                                     2007-04-22

Idag är det ett år sedan jag startade hemsidan. Totalt 11700 besök på ett år blev det. Jag vill tacka alla för den fina respons som sidan har fått. Jag vill även rikta ett extra stort tack till Ronny och Lars för det fina sammarbetet. Nu fortsätter vi med nya roliga projekt och överaskningar. 

_______________________________________________________

SK 60 SAAB 105     UPPDATERAD                               2007-04-11

SK 60 planet har blivit uppdaterad. Planet flög riktigt dåligt, så jag har gjort helt nya filer för flygegenskaperna. Sedan fanns det ett problem med texturerna som alltid verkade välja den sämsta och suddigaste mip-mappen av texturerna. Enligt en fil som följde med planet skulle man zooma in och sedan ut för att ladda en bättre mip-map. Krångligt tänkte jag, varför inte bara ta bort mip-mapningen i texturerna så den alltid har bästa skärpa på texturerna. Sagt och gjort och det funkar kanonbra. Knivskarpa texturer jämfört med förut.

_______________________________________________________

Projekt                                                                           2007-04-08

Ett nytt projekt har lagts upp på projektsidan. Bygget har just inletts, men en första visning kan man ju bjuda på. 

_______________________________________________________

TP 24 Dornier Do 24      UPPDATERAD                        2007-04-02

En uppdatering av CFG-filen har gjorts, för att få styrautomaten och knapparna att stänga av motorerna med att fungera.

_______________________________________________________

TP 83 Pembroke     UPPDATERAD                               2007-04-01

En uppdatering av TP 83 har gjorts. Vad är uppdaterat då? Jo dels följer två nya texturer med som Per Nilsson har målat, sedan har jag fixat lite nya effecter. Lite ändringar i cfg-filen för att få panelen att funka. Sedan har jag lagt med en liten fil där det står hur man enkelt ska starta planet. Motorerna stannade jämt när jag skiftade till panelvyn förrut, och varje startförsök slutade sedan med att bara startmotorerna gick men inte någon tändning i motorerna. Lars löste mina problem med denna lilla text.

_______________________________________________________

TP 24 Dornier Do 24                                                     2007-04-01

Nu har vårat grupparbete blivit klart. Ronny har målat en kanonfin  målning till TP 24. Sedan påpekade jag för Lars att panelen är riktigt dålig till TP 24, så då satte sig Lars och målade en helt ny panel från scrach. Resultatet blev en kanonpanel med många fina finesser. Slutligen kollade vi över flygegenskaperna och så fixade jag lite effecter. Jag vill rikta ett STORT TACK till Ronny och Lars för ett riktigt fint jobb. Kontakt har även förökt att fås med upphovsmannen för en uppdatering för FS9, tyvärr utan resultat än så länge.

  

_______________________________________________________

Alphasim Vampire SK 28C                                           2007-03-28

En underbart fin målning till ALPHASIM:s Vampire T.55 har målats upp av Björn Evans. Filen finns att ladda ner bland flygplanen. Ladda ner och njut av den rena och blanka maskinen mot sommarhimmeln.

 

_______________________________________________________

TP 55 Caribou    UPPDATERAD                                    2007-03-25

Cariboun har uppdaterats med lite ändringar i cfg-filen för att få panelen att fungera som den ska.

_______________________________________________________

TP 85 Caravelle                                                            2007-03-24

Detta var nog ett av de mest trista planen i samlingen tror jag. Det blev ju inte bättre av att de rysligt fula kronmärkena satt bak och fram oxå under vingen. Ruggigt blank var den oxå, så jag satte mig och målade om planet. Det blev en klar förbättring. Panelen som var med förut var nog en av de fulaste jag sett, så den rök och ersattes av en fin panel med vyer åt alla håll. Lite som kompensation när det saknas en VC. Till sist klippte jag ihop ett ljud som blev rysligt bra i mina öron. Efter denna renovering har den klart stigit i värde i mina ögon. Hoppas ni ska trivas med den.

_______________________________________________________

TP 46 Dove                                                                    2007-03-24

En uppdatering av TP 46 Dove har gjorts. En nyare version fanns av planet så det har jag bytt ut, sedan har ett riktigt fint ljud följt med oxå. En sista ändring står jag själv för, det är det faktum att den ena maskinen som är baserad på F8 inte har samma glastak i cockpiten som den andra maskinen har, därför har jag målat om panelfilerna lite så det finns två paneler med nu. 

_______________________________________________________

TP 55 De Havilland DHC-4 Caribou                           2007-03-23

Nu har jag målat upp en TP 55 till samlingen, och den blev riktigt hyffsad om jag får säga det själv. Lars har målat upp en riktigt fin panel till maskinen, stort tack Lars!  Till sist förgyllde jag paketet med ett fint DC-3 ljud. Flygegenskaperna är uppdaterade med ett filpaket som fanns på Avsim, så nu flyger den riktigt fint. Riktigt maffigt att kunna landa så sakta med en så stor maskin. Mycket tack vare de enorma klaffarna. Ett tips är att tänka i "Cessna farter" för det är ganska nära vad gäller Vso, V1. Ladda ner och njut av en gammal packåsna.

_______________________________________________________

MITSUBISHI MU-2                                                        2007-03-14

Nu har Ronny svingat sitt trollspö igen och denna gången fick vi en riktigt tjusig MU-2 från SwedAir. En panel har lagts med i paketet. Ljudet är dock default från simmen. Det är en riktigt trevlig bekantskap detta flygplan. Ladda ner och njut av det vackra gula planet mot den blå sommarhimlen.

_______________________________________________________

T 2 Heinkel He 115                                                       2007-03-12

En T 2 har landat i samlingen. Det är ALPHASIM´s gamla maskin som verkar vara den enda som någonsin byggts. Tyvärr är planet så gammalt att den till och med var klädd med .AF texturer, så det var första gången jag målade om en sådan maskin. Inte alls lika lätt som nutidens maskiner med 24 eller 32bit texturer. Nåja, det blev ju inte helt tokigt till slut, så jag har gjort tre märkningar så man har lite olika maskiner att flyga om man vill flyga rote. Tyvärr syns bara propellrarna i FS2002 oxå. Samma problem som det var med J21:an om ni minns.

När det gällde panel så fanns det ingen alls att tillgå, så vad gör man då. Jo man gör en själv. Jag målade en bitmap och Lars har förgyllt den med diverse mätare och finesser. Mycket fint.

Även flygegenskaperna har tittats över som hastigast samt effecter. Hoppas att ni ska trivas med den.

_______________________________________________________

Besökare nr 10000                                                      2007-03-09

Besökare nr 10,000 blev strax efter kl 16.00 regestrerad.

_________________________________________________

Fpl 51 Super Cub                                                          2007-03-01

Flygplan 51 Super Cub har målats upp av Lars Fors som även fixat en fin panel till den. Som en extra överaskning har vi fått en L-21 version byggd alldeles exklusivt till oss. Så nu kan man stoltsera med både A och B version av Cuben. Enjoy!

_______________________________________________________

Nya bilder på byggprojekten                                     2007-02-28

Lite nya bilder på byggprojekten som det pillas på och byggs har lagts upp på projektsidan. Nu kan man klicka på de små bilderna så kommer det upp en nya stora bilder att titta på.

_______________________________________________________

J 28 Vampire  UPPDATERAD                                       2007-02-28

J 28 Vampire har blivit uppdaterad då självaste målarmäster själv led av sitt egna verk varje gång han såg kronmärkena på den. Nu är den smyckad med fina märken som övriga maskiner.

 

_______________________________________________________

TP 86 Sabreliner UPPDATERAD                                   2007-02-28

En ny textur har lagts till i TP86 paketet, den innehåller numera både 861 och 862 maskinerna. Sedan passade jag samtidigt på att ta bort GPS fönstret som FS9 bara klagade på, så nu är varningstexten ett minne blott.

_______________________________________________________

TP 103 Citation II                                                         2007-02-20

En riktigt fin TP 103 Citation II har satts ihop och målats upp av Ronny och mig själv. Tyvärr har den ingen VC, men för övrigt är den en riktig pärla. Det var riktigt svårt att hitta bra bilder och underlag till den, men vi har gjort den efter vår yttersta förmåga. Själv tycker jag den är riktigt trevlig och fin. 

_______________________________________________________

SK 3 Avro 504K                                                             2007-02-18

Äntligen har jag fått tillåtelse att lägga upp detta vackra plan. Planet är till en början målat av Björn Evans och sedan har jag justerat färgtonerna och målat lite. Lars har även gjort en mycket fin panel till maskinen också som gör den komplett. Maskinen är riktigt trevlig att styra runt i lufthavet och bjuder på njutning av det äldre slaget.

_______________________________________________________

TFHS paketet UPPDATERAT                                        2007-02-18

Det fina TFHS paketet som Björn målat ihop har nu förgyllts ytterligare med en ny fin panel målad av Lars Fors. Panelen och texturerna är ihopslagna till ett komplett paket att ladda ner.

_______________________________________________________

SK 50 och SK 61  UPPDATERADE                                2007-02-17

Japp, dessa två plan har idag blivit uppdaterade. SK 50 har fått en ny version av panel som Lars har snickrat ihop med svenska instrument. SK61 Bulldogen har fått en checklista och en ny panel.cfg fil.

_______________________________________________________

Fokker D.VII                                                                  2007-02-14

En alldeles otroligt fin Fokker D.VII har målats upp av Ronny. (Jag har bara gjort lite finputs på texturerna.) Planet riktigt andas kvalité rakt igenom. En pilot som söker av luften efter lede Fi direkt när maskinen lättat från moder jord. En riktigt fin VC. Ett otroligt fint ljud och som avslutning, fungerande Spandau kulsprutor med eldeffect och ljud. Bättre blir det inte. Ladda ner detta plan genast och njut i luften.

_______________________________________________________

TP 86 Sabreliner                                                           2007-02-14

En fin TP 86 Sabreliner har målats upp av Joakim holmström Zenk. En panel som är bättre än orginalet har lagts med oxå.

_______________________________________________________

TP/Typ 54 Piper Pa31-350 Chieftain                        2007-02-14

Två olika Pa31 har lagts upp. Dels ett freeware plan med textur samt enbart en textur till FSD:s fina maskin. Som vanligt har Ronny gjort ett riktigt fint jobb.

 

_______________________________________________________

SK 61 Bulldog TFHS                                                      2007-02-14

Nu har jag lagt upp 9st riktigt fina texturer på repaint sidan av Bulldogarna som används vid TFHS, F5 Ljungbyhed. Texturerna är målade av Björn Evans som har gjort ett riktigt fint jobb med dessa. Ladda ner och njut av lite förbandsflygning.

_______________________________________________________

SAAB J 21R   UPPDATERAD                                          2007-02-10

Nu har J21R blivit uppdaterad, Lars har ändrat lite på panelen och även tagit ner topphastigheten lite ytterligare för att få den som orginal.

Lite småändringar smyger sig in på hemsidan oxå. t.ex kommer alla nyheter numera att vara daterade som denna är ovan, så man lätt kan kolla när olika saker kom. Flera informationsuppgifter och betyg kommer att skrivas dit vid varje plan på download sidan, lite förslag har skrivits under J7 och J8. Kom gärna med förslag om ni tycker att något saknas.

Nu har äntligen fritiden kommit tillbaka för mig så jag kan ängna mig åt hemsidan och svenska flygplan. Som en skänk från ovan bjöd Mr Ito oss på en riktig juvel nyligen. SAAB J21 med jetmotor. Det hade jag aldrig kunnat gissa. Jag riktigt älskar sådana trevliga överaskningar. För att ytterligare förgylla den har Ronny målat upp tre olika texturer och Lars har konverterat J21 panelen till jet version. Ett trevligt ljud medföljer oxå för att göra det hela komplett. Mycket njutbar i luften.

_______________________________________________________

Filmtajm                                                                        2007-02-08

Nu har ännu en kanonfin film lagts upp. Denna gången är den om J35 Draken från Bookmark som är en riktigt fin maskin. 

_______________________________________________________

AI plan                                                                            2007-01-05

Två nya AI flygplan har lagts upp. Det är J29 Tunnan och Kustbevakningens Casa 212 som iordningställts av Pär Nilsson.

_______________________________________________________

B16 Caproni                                                                  2007-01-02

 

Årets första uppladdning blev en uppdatering av B16 Caproni planet. Lars Fors har under julhelgen pysslat ihop en riktigt vacker panel till planet som numera ligger med i paketet. Stort tack för den fina panelen Lars och trevlig flygning till er andra.

_______________________________________________________

Film                                                                                 2007-01-01

En ny sida har skapats där man kan ladda ner filmer visandes våra skapelser. Det är med stolthet första filmen lagts upp. Det är en riktigt fin film. Även mediaprogrammet som krävs för att titta på filmerna finns att ladda ner via länk. Så ladda ner och njut av den första filmen. Filmsidan nås från Download sidan.

_______________________________________________________

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

Copyright RB Design.se © 2006