HEM ¦ NYHETER¦ KOMMANDE ¦ DOWNLOAD ¦ PROJEKT ¦ KONTAKT ¦ BILDER

 

Nyheter

 

År 2006


År 2007

 

År 2008

 

År 2009

 

ÅR 2010

 

ÅR 2011

 

ÅR 2012

 

ÅR 2013

    

Nya filmer                                                                    2009-12-29

Så här några dagar innan vi får ett nytt år så tänkte jag bjuda på lite film. Det blir film från Drakens utprovningstid och lite modernare flyg i form av SK60. Stort nöje.

Drakenfilmen finner du >>HÄR<<

SK60 filmen finner du >>HÄR<<

______________________________________________________

Nya Flygplatser                                                          2009-11-22

Erik och Lennart har givit ut lite nya flygplatser åt oss så vi kan njuta i höstmörkret. Älmhult har t.ex fått sitt klubbhus ommålat i en röd färg och då var ju Erik så klart tvingad att göra en ny version åt oss till simulatorn med den rätta färgen. Sedan har vi fått F10 Ängelholm till FSX och även Gävle som till och med har animerade gubbar på flygplatsen, helt otroligt. Ladda nu ner och njut av dessa fantastiska scenerys som sveriges troligen bästa byggare har skapat åt oss.

Snabblänk: Scenerys 

______________________________________________________

SAAB 90 Scandia                                                        2009-11-18

Jens. B Kristensen har byggt SAAB 90 Scandia för både FS9 och FSX. Detta historiska plan som Flygvapnet beordrade SAAB att lägga ner för att få mer arbetskraft till att bygga J29 Tunnan. Endast 10 maskiner blev byggda och användes av SAS men kom senare att bli sålda till VASP i Brasilien. Passa på att flyga lite äkta historia. Ladda ner redan idag

Snabblänk: Historiska plan

______________________________________________________

High Definition Environment                                   2009-11-11

Dagens uppladdning är det fantastiska molnpaketet som Pablo Diaz har tillverkat till FS2004. Vad är det då för fantastiskt med detta paket, jo dels får man ett otroligt verkligt utseende på molnen och himlen i klass med FSX, och dessutom är dessa molntexturer väldigt lätta att driva. Vilket då gör att man kan välja ett snyggare molnpaket utan några prestandaförluster mot tidigare molnpaket på nätet. Har ni inte provat dessa så måste ni ladda ner dem idag, ni kommer inte att ångra er.

Snabblänk: Moln 

______________________________________________________

SAAB J-21 PACK                                                         2009-10-12

Då har nedladdningen av J21 för FSX blivit uppdaterad med vårat senaste paket. Det är ett texturpaket med 9 nya och fina texturer som Ronny har trollat till med sin spruta. Själv har jag trollat till lite nya kronmärken. Paketet innehåller maskiner från F6, F8, F9, F12 och F15 samt prototypen för J21. Ladda nu ner detta fantastiska peket redan idag och njut av gamla svenska maskiner på din FS himmel.

Snabblänk: Jaktflygplan

______________________________________________________

Lennarts Bloggsida                                                   2009-09-16

Lennart Arvidsson har startat en egen blogg där han skriver trevliga inlägg och tips om simulatorerna FS9 och FSX. Mycket trevlig läsning som jag starkt rekomenderar er att besöka. Jag har lagt till länken på länksidan, men lägger även in den här för att underlätta för er.

http://lennartshangar.bloggsida.se/

______________________________________________________

Dash-8 Q300 Kustbevakningen                              2009-09-10

Marsel Gisel har satt ihop ett riktigt fint paket över Kustbevakningens nya Dash-8. Tre individer finns uppmålade och panelen har han fixat till så den stämmer riktigt bra med den svenska. Mycket trevlig maskin.

Snabblänk: Kustbevakningens Flygplan 

______________________________________________________

Daimler-Benz DB 605 Ljud                                       2009-08-09

Då har jag laddat upp ljudet jag skrev om i J-21 inlägget under. Det är ljudet för en DB 605 motor som J-21 använde och låter riktigt bra. Nedladdningslänk finns hos J-21:an på sidan för jaktplan. Stort tack till Lawdog som gett mig tillstånd att ladda upp ljudet.

______________________________________________________

SAAB J-21                                                                   2009-08-08

Då var det dax att presentera våran senaste present. En helt ny SAAB J-21 för FSX. Det är samme man som byggde den gamla modellen som jag piffade till för något år sedan, nämligen Tim Piglet Conrad. Planet har till och med kanon effect som går på I knappen eller vilken man nu har valt att ha smoke på. Det kommer garanterat att komma flera texturer till denna skönhet framöver, så håll er uppdaterade genom att titta in här mellan varven. Planet använder DC-3 ljud som inte riktigt är rätt ljud. Ett bra DB605 ljud finns att ladda ner på SOH. Troligen kommer jag kunna lägga upp det här på hemsidan framöver.

Snabblänk: Jakt Flygplan 

______________________________________________________

BOKSAMLING                                                              2009-07-30

Det finns en ny länk på förstasidan som heter bokhyllan. Det är en ny sida jag har gjort där jag presenterar den boksamling jag använder som underlag i min sökning efter dokumentation av flygplansindivider, målningar och andra saker. Samlingen växer lite vid varje flygdag då det har blivit en tradition att köpa lite nya böcker och tidningar. Har även hittat flera bra ställen på nätet att handla böcker på för att ha som underlag för de flygplan jag just nu bygger i FSDS. Håll till godo.

______________________________________________________

S 14 Storch                                UPPDATERAD          2009-07-18

Då har S14 blivit uppdaterad med en betydligt bättre VC, som dessutom stämmer överens med 2D panelens utseende. Nytt ljud är medlagt i paketet. 

Snabblänk:Spanings Flygplan  

______________________________________________________

TP 83 Pembroke                        UPPDATERAD          2009-07-15

Lars Fors har varit sysselsatt ett tag med en uppdatering av sin panel till Pembroken. Nu är den klar och snygg blev den. Den är byggd helt efter Pembrokes manual som han lyckligtvis hittade på nätet för ett tag sedan. I den nya Pembroke-paketet ingår även en uppdaterad cfg och air-fil. 

Snabblänk: Transportflygplan 

______________________________________________________

Project Flygvapnet                                                    2009-07-01

Då har det äntligen blivit dax för årets troligen största release. Detta project har Steven och Lars Fors och jag slitit med i 6 månader. Steven och Lars har varit de flitiga upphovsmännen i detta project medans jag har provat en del mellan varven och bidragit med en del underlag. Detta project är verkligen häftigt, en alldeles fantastisk cockpit till att börja med. Den är ljusår ifrån den förra som har kunnat laddats ner här på sidan tidigare. Nu funkar i stort sett alla system som påriktiga viggen, vilket gör att det inte bara är att hoppa in och flyga utan att läsa lite info hur man gör först. Sedan följer det med ca 40 afcads för de flesta väg och krigsbaser i Sverige. Vi har tagit fram edit voicepack filer som gör att callsignen är svenska flygvapnets. Ex. Martin 04 eller Petter 22, ja hur man vill. Vidare har det skapats AI trafik med flygvapnets flygplan, SK61, SK60, J35, AJ37, S100, TP84, m.fl. De flottiljer som används i paketet har fått en liten symbol på hemsidan så man lätt kan hitta och ladda ner rätt scenery.

Så ni som verkligen gillar flygvapnet får inte missa detta paket. Tänk bara på att ni måste ha Alphasims viggen som paketet är byggt runt. 

             

Snabblänk: FLYGVAPNET PROJECT

______________________________________________________

F 17 Ronneby                            UPPDATERAD          2009-06-10

Peter Robertsson har skickat oss en alldeles ny version av sitt F17 scenery. Mycket trevligt med svenska flygflottiljer.

Snabblänk: Svenska Flygplatser

______________________________________________________

TP 3 Dragon Rapide                  UPPDATERAD          2009-05-23

En helt ny uppsättning TP3 texturer har tagits fram i riktigt HQ. Vissa delar av planet är fototexturer, medans andra är skarpa fotolika texturer. Paketet innehåller inte mindre än fyra målningar, alltså samtliga märkningar planet hade under sitt liv i Flygvapnet. Jag har testat planet i FSX oxå och det fungerar perfekt där oxå. Ladda ner och njut av vacker flygning.

 

Snabblänk: Transport Flygplan

______________________________________________________

FLYGKALENDERN                      UPPDATERAD          2009-05-13

Flygdagskalendern har uppdaterats med årets flygdagar och flyin evenemang. Skulle något saknas så får ni gärna skicka en mail med info, så uppdaterar jag kalendern.

Snabblänk: FLYGDAGAR

______________________________________________________

TP 4 Beech 18                           UPPDATERAD          2009-05-09

Nu har jag äntligen hittat den rätta versionen av Beechmaskinen som användes i sverige. Flottörmodell utan hjul. Tyvärr fanns den inte i passagerarmodell att ladda ner utan bara i cargo, så jag har låtit den gamla versionen vara kvar oxå, så vi kan njuta av Ronnys vackra målning med den gamle svenska kungen.

Snabblänk: Transport Flygplan 

______________________________________________________

FLYGVÄDER                                                                 2009-05-09

Jag har nu gått genom vädersidan totalt och kollat alla länkar och även lagt till flera bra nya saker som NOTAM och andra varningar som är bra att ha koll på. Även IAIP och LFS har lagt till så man kan ta framförfattningar och landningskartor för alla flygplatser i sverige. Skulle gissa att det har blivit en av de mest kompletta vädersidorna. Om ni saknar något på vädersidan får ni gärna maila och berätta så uppdaterar jag igen.

______________________________________________________

TP 85 Sud Aviation Caravelle                                  2009-05-03

Då har det blivit dax för lite uppladdningar igen efter en tid med lite mindre aktivitet på sidan. Först ut i en rad av plan kommer AFG:s vackra och fantastiska Caravelle i flygvapen kläder. TP 85 som vi har sett förut på sidan i flera olika versioner av kläder har nu kommit i en fototextur version till AFG:s model. Ett stort tack till Jens-Ole och Esa som givit oss tillåtelse att ladda upp ett komplett paket färdigt att bara stoppa i simulatorn och flyga. Panelen är den senaste versioen med alla buggar fixade. Man får även välja om man vill starta med en "cold" panel eller en "ready to go" panel där det bara är att gasa. Ladda nu ner denna otroliga maskin och njut av lite härlig Caravelle flygning.

Snabblänk: Transport Flygplan

______________________________________________________

Rollout Västerås                                                        2009-05-02

Chicko har skickat en liten reklamfilm om flygdagarna på Västerås flygplats och säger samtidigt Välkommen till oss alla.

  

______________________________________________________

Flight Instructor                                                         2009-04-22

Idag råder det glädjeyra här på rbdesign då jag igår den 21:a April flög upp och klarade min Flight Instructor rating. Jag kommer nu framöver få lite mera tid att uppdatera sidan med godis åt er. Flyg väl mina vänner ! ! !

______________________________________________________

Flygteori                                                                      2009-04-14

Idag har ytterligare en ny sida öppnats. Denna gången rör det sig om en sida för att träna och avrosta sitt kunnande när det gäller flygteori. På denna sida kommer hjälpmedel för flygteorin att läggas upp vart efter. Pröva dina teorikunskaper redan idag och se om du kanske måste ta fram böckerna lite innan sommarens flygningar. Även flygvädersidan har kollats över och uppdaterats med aktuella länkar och fler bra sidor för att förenkla planeringen av flygningen i sommar.

Snabblänk: Flygteori

______________________________________________________

RB Design på Engelska                                             2009-04-13

Idag öppnade vi en Engelsk sida av hemsidan. Då ca var femte besökare är utlänsk var det ett naturligt steg i utvecklingen. Arbetet att översätta sidorna kommer att ske lite då och då när jag får lite tid över.

______________________________________________________

ESNX Arvidjaur                         UPPDATERAD          2009-04-12

Då har Ubbe uppdaterat Arvidsjaur för FS9. Banan har blivit 2500 meter, TWY B har byggts, utbyggnad av plattan, nya navaids till bana 12 (ILS och DME) scervicevägar/utryckningsvägar runt flygplatsen. 

SNABBLÄNK: Svenska Flygplatser  

______________________________________________________

Cierva C.30A Autogiro                                              2009-04-02

Under beredskapstiden 1939-1945 använde man flera civila flygmaskiner för militär verksamhet. En av dessa var en autogiro av typen Cierva C.30A som ägdes av Rolf von Bahr. Maskinen användes flitigt för spaningsuppdrag i form av spaning efter drivande minor, spaning efter saknade fiskefartyg, isspaning. När ubåten Ulven minsprängdes den 15 april 1943 deltog von Bahr med sin autogiro i sökandet efter den saknade ubåten. Erfarenheterna från denna verksamhet fick senare den svenska marinen att utvärdera användandet av helikoptrar för olika marinuppdrag. Nu kan ni ladda ner ett stycke svensk flyghistoria och själva flyga spaningsuppdrag. Ronny har målat upp von Bahr autogiro och Lars har bidragit med en vacker panel. Flyg och njut.

Snabblänk: Provflygplan

______________________________________________________

HKP 15 Agusta 109                                                    2009-03-30

En helt ny målning har tagits fram till HKP 15. Denna gången är det jag själv som har målat den och jämfört med den gamla målningen så är denna knivskarp och inte lika dunkel i färgerna. Jag tittade även över panelen och justerade så man har rätt vy från början utan att behöva sänka panelen med diverse knapptryck. På Helikoptersidan har jag även lagt en länk så ni kan ladda ner ett betydligt bättre ljud till modellen. Ladda ner och njut i vårsolen.

 

Snabblänk: HKP 

______________________________________________________

ESOW Västerås                         UPPDATERAD          2009-03-21

En uppdatering har laddats upp av Västerås. Ändringen denna gång är en uppdelning av sceneryt i två mappar. Detta fixade ett problem med en fil som gjorde att simulatorn gjorde memory dumpningar. Nu är detta alltså fixat, så ladda ner denna version.

Snabblänk: Svenska Flygplatser

______________________________________________________

HKP 1 Vertol 44  FSX                                                 2009-03-15

Nu har en otroligt fin helikopter till FSX laddats upp. Det är HKP 1 Vertol 44 som Ronny har målat upp inte mindre än fyra kanonfina texturer till. Använder du FSX så får du inte missa denna skönhet. Glöm inte att maskinen skall ligga i Simobjekts/Rotorcraft mappen då det är en helikopter. 

Snabblänk: HKP

______________________________________________________

HKP 3 M90                                                                   2009-03-13

Björn Evans har målat upp en riktigt fin M90 kostym till HKP 3. Ladda ner texturen som även innehåller en ny cfg fil för att underlätta installationen.

Snabblänk: HKP 

______________________________________________________

Tingsryd                                                                       2009-02-23

Erik Björnwall har släppt ännu ett otroligt vackert scenery till FSX. Denna gången är det fältet i Tingsryd som har tillverkats. Fältet har ju i verkligheten tyvärr stängts ner och används av modellflygklubben i stället. Men i FSX har vi full tillgång till fältet. Ladda ner direkt och njut av lite klubbflygning i Tingsryd.

Snabblänk: Svenska flygplatser

______________________________________________________

Västerås Fotoscenery             UPPDATERAD          2009-02-16

Nu har jag laddat upp den allra senaste versionen av Västerås Fotoscenery. Nytt denna gång är att alla tidigare uppdateringar har slagits ihop med huvudpaketet, sedan har gräsbanan fått vackra koner. Till och med tidigare än de har fått dem på riktigt i västerås, där väljer man fortfarande vilken kon man skall använda. Åter igen har Björn från Swedflight givit en hjälpande hand. Vidare har flertalet hus byggts om till rätt storlek och dimentioner. Klubbhuset har byggt om helt. Ladda nu ner detta otroliga paket och njut av en riktigt skönt västerås. Glöm bara inte att ta bort tidigare installation innan du lägger dit denna.

Snabblänk: Svenska flygplatser

______________________________________________________

ESTT                                                                              2009-02-13

Idag har jag laddat upp den vackra flygplatsen ESTT av Erik Björnwall som jag glömde ladda upp sist. Missa inte denna pärla i landskapet. Ladda ner och njut redan idag.

 

Snabblänk: Svenska flygplatser

______________________________________________________

Swedish Design Team                                               2009-02-09

Uppladdningen av svenska flygplatser fortsätter. Nu har jag fått tillstånd att ladda upp SDT Erik Björnwalls otroliga flygplatser. Alldeles nya versioner för FSX finns oxå.

______________________________________________________

SWEDFLIGHT                                                               2009-02-08

Nu har jag fått tillstånd av grabbarna på Swedflight att lägga upp deras fina freeware flygplatser i samlingen med svenska flygplatser. Jag vill rikta ett STORT TACK till Björn, Bosse och Johnny på Swedflight.

______________________________________________________

TP 1 Junkers F13                   UPPDATERING            2009-02-03

Jag har uppdaterat Junkers F13 filen med en samling gau-filer som jag hade glömt att lägga med. Nu är dock allt medskickat som behövs.

Snabblänk: Transportflygplan 

______________________________________________________

Västerås fotoscenery              UPPDATERAD          2009-01-29

Då har Chico uppdaterat det vackra sceneryt över Västerås igen. Denna gången har han fått hjälp från Johnny Andersson och Björn Härlin från Swedflight att placera ut wig-wag lampor på taxibanorna innan man åker ut på startbanan. Mycket trevlig och verklig effect. Har ni inte redan laddat ner detta scenery så måste ni göra det nu. En verklig pärla i det svenska landskapet.

Snabblänk: Flygflottiljer

______________________________________________________

J26 Mustang Gul Kalle                                               2009-01-22

Chico, eldsjälen bakom Västeråssceneryt har haft fler järn i elden. Han har på den tiden det fanns en Mustang i den gamla CVV hangaren i Västerås, passat på att fota cockpiten samt spela in motorns ljuva sång. Sedan han han med sitt yrkeskunnande som ljudtekniker vid SVT trollat fram ett riktigt fint mustangljud. Panelen har fotovyer åt alla håll. Denna får ni inte missa, ladda ner redan idag.

Snabblänk: FlygMuseum

______________________________________________________

F17 Ronneby                             UPPDATERAD          2009-01-22

Peter Robertsson har uppdaterat sitt F17 scenery

Snabblänk: Flygflottiljer

______________________________________________________

Cessna 337 Skymaster                                             2009-01-20

Marcel Gisel har målat upp en C337 i Kustbevakningens färger. Modellen är Mike Stones fina maskin och paketet har även fått en försvenskad panel och realistiskt ljud. Så ladda ner och provflyg flygplanet som kallas för "tryck och sug". 

Snabblänk: Kustbevakning

______________________________________________________

Västerås fotoscenery              UPPDATERAD          2009-01-19

Då var det dax för den andra uppdateringen av ESOW Hässlö i Västerås. Denna gången har Chicho tagit hjälp av Björn Härlin som är en i Swedflight trion. De har tillsammans gått över flygfältet och lagt till twy skyltar och parkeringsskyltar exakt enligt orginalet. De meddelar oxå att det redan jobbas på en tredje uppdatering, så håll utkik här på RB Design då vi är ensamma om att erbjuda detta scenery.

Snabblänk: Flygflottiljer

______________________________________________________

F17 Ronneby                                                               2009-01-12

Dagens andra uppladdning är ytterligare en flygflottilj till samlingen. Denna gången är det F17 Ronneby som har fått en ansiktslyftning av Peter Robertsson. 

Snabblänk: Flygflottiljer

______________________________________________________

MU-2                                                                             2009-01-12

Dagens första uppladdning är den nya MU-2 som kom för FS9 och FSX för ett tag sedan. Helt nya texturer har målats upp av Marcel Gisel som även har tittat över panelen och VC för att få den bättre. Inte mindre än tre texturer följer med i paketet. Ladda ner och njut !

Snabblänk: Flygplan

______________________________________________________

Västerås fotoscenery              UPPDATERAD          2009-01-08

Vi börjar året med en uppdatering av Västeråssceneryt. Det är dels effectfiler som gör att det ryker ur skorstenar, samt en uppdatering som fixar några lampor på plattan.

______________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Copyright RB Design.se © 2006