F 1 Västmanlands flygflottilj
Author: Sebastian Darrell
Storlek: 52,3Mb
Version: 1.20
Datum: 2021-08-17
Beskrivning: Först 1931 kunde flygverksamheten inledas vid Hässlö, vilket även var det året som landbaserade flygplan baserades i Västerås. Flygkåren blev då beväpnad med B 4 Hawker Hart. De många förseningarna i uppsättandet av flygkåren, innebar ett flertal förändringar för flygkåren. Bland annat påbörjades aldrig någon flygvapengemensam spaningsutbildning i Västerås, och spaningsverksamheten vid flygkåren upphörde helt 1934. Genom 1936 års försvarsbeslut beslutades att flygkåren skulle omorganiseras till en medeltung bombflottilj. Flygkåren fick med det namnet Västmanlands flygflottilj (F 1). Samtidigt som omorganisationen skedde, ändrades benämningen kompani till division. Genom samma försvarsbeslut hade det beslutats om en utökning med tre flottiljer. F 1 blev med det moderförband för uppsättning av F 4 (medeltung bombflottilj), F 7 (medeltung bombflottilj) och F 8 (jaktflottilj) och 1944 F 14 (lätt bombflygflottilj). De tre flygdivisionerna beväpnades som enda divisioner inom Flygvapnet med B 3 Junkers
Requirements
– FS2020
F 5 Krigsflygskolan
Storlek: 10,6Mb
Version: 1.00
Datum: 2022-01-31
Beskrivning:
Ljungbyhed är en före detta svensk Krigsflygskolan (F5) och användes för att grundutbilda alla flygvapnets piloter. Numera används den för trafikflygutbildning av TFHS (Trafikflyghögskolan) och Greybird. Flygvapnet använder också denna flygplats för att utbilda nya transportpiloter. Den norra sidan av flygplatsen inklusive de två korta landningsbanorna används nu som racerbana etc. Det här landskapet är en väldigt grundläggande version av Ljungbyhed och byggnaderna är inte exakt samma som i verkligheten. För att skapa detta har jag använt ett bibliotek från min kära vän Lennart som ingår i nedladdningen. Se till att läsa installationsanvisningarna som medföljer.
Requirements
– FS2020
– Lennart Arvidssons Flygvapenbibliotek (ingår i zipfilen)
F 10 Skånska flygflottiljen
Storlek: 11,7Mb
Version: 1.10
Datum: 2022-02-17
Beskrivning:
Flygplatsen har sitt ursprung i flygflottiljen F10 med lång historia med främst Draken
men lades ned 2002 strax efter att man gjort stora investeringar för introduktionen av
Viggen.
ESTA Ängelholm för MSFS är baserat på scenery från FSX utvecklad av Lennart
Arvidsson och hans SWD. Begränsningar i SDK för MSFS gör att vissa justeringar
behöver göras framöver, se nedan.
Slutligen- denna version av Ängelholm/Helsingborgs flygplats hade aldrig kommit till
stånd utan omfattande support av WildLynxPilot som utvecklat flertalet MSFS
flygplatser i Finland.
Kända Buggar:
1. Under nattetid finns det svävande ljuskällor ovanför terminalparkering som
beror på en brist i Asobos SDK. Detta hoppas vi kommer åtgärdas i en snar
framtid.
2. Parkering av fordon framför terminalen
3. Ramptrappans beteende.
4. Lossning/lastning av bagage.
5. Live traffic haltar- inte minst beroende på livery model matching och att
piloterna slår på/av transpondern efter/före taxing på lite trafikerade flygplatser.
Changelog:
Version 1.1:
- Ny flygledartorn (Credit WildLynxPilot)
- Förbättrade texturer
- Förbättrad nattbelysning
- Förbättrad mesh
Requirements
– FS2020
F 11 Södermanlands flygflottilj
Storlek: 3,50Mb
Version: 1.30
Datum: 2021-06-14
Beskrivning:
Stockholm Skavsta flygplats är en internationell flygplats nära Nyköping, Sverige, 5 kilometer (3,1 mi) nordväst om dess tätort och cirka 100 kilometer (62 mi) sydväst om Stockholm. Den trafikeras av lågprisflygbolag och fraktoperatörer och är den femte största flygplatsen i Sverige, med en förmåga att hantera 2,5 miljoner passagerare årligen. Flygplatsen ligger långt utanför Stockholms kommun och Stockholms län, men använder ’Stockholm’ i marknadsföringssyfte. Lokalt kallas flygplatsen helt enkelt för ”Skavsta”. Ryanair och Wizz Air erbjuder reguljärtrafik till och från Stockholm Skavsta flygplats.
Några av funktionerna:
- Lade till floodlights på Apron
- Lade till platsnummer på marken
- Realistiska sluttningar på landningsbanor
- Vindstrut i rätt positioner och visar korrekt vindriktning
- Realistiska taxiljus
- Realistiska inflygningsljus
- Rätta taxibanor och skyltar
- Rätta Gater och parkeringar
Installationsinstruktioner: Extrahera mappen airport-eskn-bli till MSFS Community-mapp
Tack till John514 för att du tillhandahåller få anpassade byggnader!
Requirements
– FS2020
F 12 Kalmar Flygflottilj
Storlek: 61,6Mb
Version: 1.10
Datum: 2021-04-07
Beskrivning:
Kalmar Öland flygplats byggdes som flygvapenflottilj 1942 med beteckningen F 12. 1957 började den militära flygplatsen ta hand om regionalflyg till Stockholm. Idag kan du flyga charter- eller regionalflyg från Kalmar Öland Airport. En utmaning när man byggde flygplatsen var terminalens ovanliga form samt de ingrävda hangarer som fanns kvar från flygvapnet. Jag hade väldigt bra bakgrundsbilder av Lennart Arvidsson och Ola Pettersson. Landskapet inkluderar det berömda landmärket Kalmar slott vid kusten, du ser det på höger sida när du närmar dig bana 34. Detta är den första versionen och jag kanske bygger mer senare. Jag vill kreditera Stanisław L för modellen av slottet i 3D Warehouse och Manilov för modellen av J35 Draken framför terminalen.”J35″ (https://skfb.ly/YVBJ) av manilov.ap är licensierad under Creative Commons Attribution (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/).
Version 1.1 innehåller nya objekt, hangar 91, en känga för parkeringsböter och en annonsställning. Döpte även om taxibanor och lade till några taxivägsskyltar. Slottet har nu nattbelysning som är synlig på långt avstånd.
Requirements
– FS2020
F 14 Hallands flygflottilj
ESMT
ESMT_LIGHT
Author: Lennart Arvidsson
Storlek: 6,60Mb + 2,10Mb
Version: 1.00
Datum: 2021-12-08
Beskrivning:
Flottiljen startade sin verksamhet som en depå den 1 juni 1944, då flottiljens första chef överstelöjtnant Christian Nilsson anlände till Halmstad efter en soloflygning från Barkarby. Den 1 maj 1945 inleddes flygverksamheten i Halmstad med en flygdivision. Den 2 juli 1945 invigdes flottiljen officiellt. Den 1 oktober 1945 tillkom flottiljens andra division. Flottiljens tredje division tillkom två år senare, den 3 maj 1947. Flottiljen blev först inom Flygvapnet att beväpnas med bombflygplanet B 18B, flottiljens samtliga flygdivisioner beväpnades med detta plan.
Den 6 februari 1946 havererade hela flottiljens 1. divisionen med sina åtta B 18-flygplan i en snöstorm. Haveriet inträffade under en förflyttning till Norrland. Sju flygplan nödlandade, medan ett plan, individ Röd Niklas (18180) försvann helt. Röd David (18172) gick genom isen vid bärgningsförsök och återfanns inte förrän 1979, då flygplanet även bärgades från havsbottnen utanför Härnösands hamn där det legat i 33 år. Inför försvarsbeslutet 1958 föreslog regeringen för riksdagen att två flygflottiljer skulle avvecklas, Svea flygflottilj (F 8) och Hallands flygflottilj (F 14). Bakgrunden var att skapa ett ekonomiskt utrymme för modernisering av de kvarvarande delarna av Flygvapnet, bland annat genom införandet av flygplanen Saab 32 Lansen och Saab 35 Draken. Det innebar en satsning på kvalitet framför kvantitet, något som hela försvaret genomgick vid denna tidpunkt. Hallands flygflottilj ansågs illa placerad, då den låg nära Länssjukhuset i Halmstad. De moderna flygplanen vilka krävde längre rullbanor, skapade buller och vibrationsproblem som störde staden. Bullerproblemen som ansågs allvarliga kunde i viss mån minskas genom anläggning av en ny rullbana. Dock så skulle en sådan investering landa på cirka 4,5 miljoner kronor. Vilket ledde till de två flottiljerna hade de störta svårigheter inom flygvapnet med att samordna militära och civila intressen. Dock ansågs att en avveckling av flygflottiljen inte skulle medföra några svåra flygoperativa nackdelar. Flottiljens hangarutrymmen samt etablissemanget i sin helhet ansågs vara i ett gott skick. Vidare hade även flottiljen en god närhet till bomb- och skjutplatser. Då reduktionen av flygvapnet skulle gå ut över jaktflyget och Hallands flygflottilj som var en attackflygflottilj, ansågs att en jaktflottilj skulle omorganiseras till attackflygflottilj. Vilken jaktflottilj som skulle överta rollen som attackflygflottilj skulle utredas, för att utgöra underlag för en proposition till 1959 års riksdag. I samma proposition skulle det även föreslås om vad flottiljområdet skulle användas till efter att flygflottiljen avvecklats. Där staten genom ett avtal, från den 9 juli 1942 med Halmstads kommun, hade vissa förbindelser till om flygflottiljen skulle avvecklas och området inte skulle användas för en ständig militär förläggning av motsvarande omfattning. I december 1958 antog riksdagen propositionen, vilken gällande Hallands flygflottilj bara beslutade att flygflottiljen skulle avvecklas som tidigast budgetåret 1961/1962.
Requirements
– FS2020
– AL-FSFlags
– Lennarts_swd_library
– tsr_windy_things
F 17 Blekinge flygflottilj
Storlek: 29,6Mb
Version: 1.00
Datum: 2022-01-23
Beskrivning: Den 1 juli 1944 sattes flottiljen upp i Kallinge och tilldelades namnet Kungliga Blekinge flygflottilj. Flottiljens första chef blev överstelöjtnant Torsten Rapp, som senare blev Sveriges överbefälhavare. Flottiljens stab inrättades provisoriskt i Ronneby brunn i Ronneby. Detta på grund av byggnation av kaserner och anläggandet av flygfältet gick trögt och bara till hälften färdigställt. Bakgrunden till att flottiljområdet bara delvis var färdigställt, beroende på brist av byggnadsmaterial och att byggnadsarbetare kallats in till militärtjänstgöring. De första åren var tröga för flottiljen, då det saknades personal för att bemanna alla poster för att uppnå full stridseffekt. Men även på grund av flygplanet, som flottiljen till en början beväpnades med, B 3 Junkers, vilka hade överförts från Västmanlands flygflottilj. Flygplanen hade visserligen moderniserats, så att de kunde bära både minor och torpeder, men ansågs ändå föråldrade. Från år 1945 placerades flottiljen i Fjärde flygeskadern.
Den militära delen i det här sceneryt är inte korrekt återgivet då F 17 fortfarande är en aktiv militär flygflottilj
Requirements
– FS2020
– AL-FSFlags
– Lennarts_swd_library
– tsr_windy_things
Fält 3 Ripa
Storlek: 7,0Kb
Version: 1.00
Datum: 2023-01-23
Beskrivning:
Ripa krigsflygfält-3 (1940)
55.923601-N, 14.241574-E
Flygplatsens namn: Fält 3 Ripa
Fält 3 hade start och landningsbanor av typen gräsfält, mellan 1940 till 1956
För att förstärka ett svagt luftförsvar togs 1939 beslut om att etablera beredskapsflygfält i Sverige.
Sammanlagt 39 stycken krigsflygfält skapades, mellan 1939 till 1945.
BAS 40 var benämningen på systemet.
Min ambition med detta MSFS projekt är att i första hand skapa en möjlighet att starta eller avsluta en flygning från dessa destinationer.
Scenarierna är i detta första utförande mycket enkla, men med tiden kommer jag att komplettera med byggnader och annat.
Krigsflygfälten var i de flesta fall skapade för att i möjligaste mån vara svåra att upptäcka från luften. De skulle se ut som vanliga jordbruksfält
och de få byggnader skulle se ut som ordinarie ladugårdar. Dessa var i flera fall försedda med ”hangar portar” för att kunna utföra
lättare fältservice och dessutom dölja flygplanen från luften.
Requirements
– FS2020
Fält 5 Badene
Storlek: 14,0Kb
Version: 1.00
Datum: 2022-11-08
Beskrivning:
Badene Krigsflygfält-05
58.2952777778, 13.1355555556
Mellan 1940 och 1942 bestod detta fält av gräsbanor, men från 1943 blev det permanenta betongbanor, som jag nu har valt att använda i scenariot.
För att stärka ett svagt luftförsvar fattades 1939 beslut om att inrätta beredskapsflygfält i Sverige.
Totalt skapades 39 krigsflygfält mellan 1939 och 1945.
BAS 40 hette systemet.
Min ambition med detta MSFS-projekt är att i första hand skapa en möjlighet att starta eller avsluta en flygning från dessa destinationer. Scenarierna är i denna första version väldigt enkla, men med tiden kommer jag att komplettera med byggnader och annat.
På några av dessa krigsflygfält har jag satt in fiktiva landningsljus för att ge en möjlighet att se landningsbanorna på natten
Krigsflygfälten skapades i de flesta fall för att vara så svåra som möjligt att upptäcka från luften. De skulle se ut som vanliga jordbruksmarker och de få byggnaderna skulle se ut som vanliga ladugårdar. Dessa var i flera fall utrustade med ”hangarportar” för att kunna prestera
lättare fälttjänst och även dölja flygplanet från luften.
Requirements
– FS2020
Fält 7 Jonstorp
Storlek: 6,9Kb
Version: 1.00
Datum: 2023-01-23
Beskrivning:
Jonstorp krigsflygfält-7 (1940)
58.338917, 13.172367
Flygplatsens namn: Fält 7 Jonstorp
Fält 7 hade start och landningsbanor av typen gräsfält.
För att förstärka ett svagt luftförsvar togs 1939 beslut om att etablera beredskapsflygfält i Sverige.
Sammanlagt 39 stycken krigsflygfält skapades, mellan 1939 till 1945.
BAS 40 var benämningen på systemet.
Min ambition med detta MSFS projekt är att i första hand skapa en möjlighet att starta eller avsluta en flygning från dessa destinationer.
Scenarierna är i detta första utförande mycket enkla, men med tiden kommer jag att komplettera med byggnader och annat.
Krigsflygfälten var i de flesta fall skapade för att i möjligaste mån vara svåra att upptäcka från luften. De skulle se ut som vanliga jordbruksfält
och de få byggnader skulle se ut som ordinarie ladugårdar. Dessa var i flera fall försedda med ”hangar portar” för att kunna utföra
lättare fältservice och dessutom dölja flygplanen från luften.
Add-on. aircraft-collectorv2 är inkluderad i zip-filen och ger mer realism om den också installeras.
Requirements
– FS2020
Fält 8 Mockeltorp 
Storlek: 2,7Mb
Version: 1.00
Datum: 2023-02-12
Beskrivning:
Mockeltorp krigsflygfält-8 (1940)
58.607947, 14.122643
Flygplatsens namn: Fält 8 Mockeltorp
Fält 8 hade start och landningsbanor av typen gräsfält under beredskapsåren.
Fält 8 Mockeltorp och Fält 9 Kyrketorp byggdes ungefär samtidigt, mellan oktober 1939 och september 1940 .
Fälten ligger endast 2 kilometer ifrån varandra
För att förstärka ett svagt luftförsvar togs 1939 beslut om att etablera beredskapsflygfält i Sverige.
Sammanlagt 39 stycken krigsflygfält skapades, mellan 1939 till 1945.
BAS 40 var benämningen på systemet.
Min ambition med detta MSFS projekt är att i första hand skapa en möjlighet att starta eller avsluta en flygning från dessa destinationer.
Scenarierna är i detta första utförande mycket enkla, men med tiden kommer jag att komplettera med byggnader och annat.
Krigsflygfälten var i de flesta fall skapade för att i möjligaste mån vara svåra att upptäcka från luften. De skulle se ut som vanliga jordbruksfält
och de få byggnader skulle se ut som ordinarie ladugårdar. Dessa var i flera fall försedda med ”hangar portar” för att kunna utföra
lättare fältservice och dessutom dölja flygplanen från luften.
Requirements
– FS2020
– Vintage plane collection V2
– MSFS 2020 object library
– Bush and backcountry library
Fält 9 Kyrketorp 
Storlek: 1,2Mb
Version: 1.00
Datum: 2023-02-12
Beskrivning:
Kyrketorp krigsflygfält-9 (1940)
58.590161, 14.111120
Flygplatsens namn: Fält 9 Kyrketorp
Fält 9 hade start och landningsbanor av typen asfalt under beredskapsåren.
Fält 8 Mockeltorp och Fält 9 Kyrketorp byggdes ungefär samtidigt, mellan oktober 1939 och september 1940 .
På båda fälten var attackflyg den primära uppgiften.
Fälten ligger endast 2 kilometer ifrån varandra
För att förstärka ett svagt luftförsvar togs 1939 beslut om att etablera beredskapsflygfält i Sverige.
Sammanlagt 39 stycken krigsflygfält skapades, mellan 1939 till 1945.
BAS 40 var benämningen på systemet.
Min ambition med detta MSFS projekt är att i första hand skapa en möjlighet att starta eller avsluta en flygning från dessa destinationer.
Scenarierna är i detta första utförande mycket enkla, men med tiden kommer jag att komplettera med byggnader och annat.
Krigsflygfälten var i de flesta fall skapade för att i möjligaste mån vara svåra att upptäcka från luften. De skulle se ut som vanliga jordbruksfält
och de få byggnader skulle se ut som ordinarie ladugårdar. Dessa var i flera fall försedda med ”hangar portar” för att kunna utföra
lättare fältservice och dessutom dölja flygplanen från luften.
Requirements
– FS2020
– Vintage plane collection V2
– MSFS 2020 object library
– Bush and backcountry library
Fält 11 Ölme
Storlek: 13,2Kb
Version: 1.00
Datum: 2022-11-08
Beskrivning:
Ölme Krigsflygfält-11 (1941)
59.362222, 13.951944
För att stärka ett svagt luftförsvar fattades 1939 beslut om att inrätta beredskapsflygfält i Sverige.
Totalt skapades 39 krigsflygfält mellan 1939 och 1945.
BAS 40 hette systemet.
Min ambition med detta MSFS-projekt är att i första hand skapa en möjlighet att starta eller avsluta en flygning från dessa destinationer. Scenarierna är i denna första version väldigt enkla, men med tiden kommer jag att komplettera med byggnader och annat.
Krigsflygfälten skapades i de flesta fall för att vara så svåra som möjligt att upptäcka från luften. De skulle se ut som vanliga jordbruksmarker och de få byggnaderna skulle se ut som vanliga ladugårdar. Dessa var i flera fall utrustade med ”hangarportar” för att kunna prestera
lättare fälttjänst och även dölja flygplanet från luften.
Requirements
– FS2020
Fält 12 Väsby
Storlek: 13,4Kb
Version: 1.00
Datum: 2022-11-09
Beskrivning:
Krigsflygfält-12 Väsby
60.309478-N, 17.467899-E
Min forskning tyder på att krigsflygfält 12 från början försågs med gräsbanor, men i mitten av 1940-talet utvecklades flygplatsen med permanenta betongbanor.
Jag har valt att presentera originaldesignen.
För att stärka ett svagt luftförsvar fattades 1939 beslut om att inrätta beredskapsflygfält i Sverige.
Totalt skapades 39 krigsflygfält mellan 1939 och 1945.
BAS 40 hette systemet.
Min ambition med detta MSFS-projekt är att i första hand skapa en möjlighet att starta eller avsluta en flygning från dessa destinationer. Scenarierna är i denna första version väldigt enkla, men med tiden kommer jag att komplettera med byggnader och annat.
Krigsflygfälten skapades i de flesta fall för att vara så svåra som möjligt att upptäcka från luften. De skulle se ut som vanliga jordbruksmarker och de få byggnaderna skulle se ut som vanliga ladugårdar. Dessa var i flera fall utrustade med ”hangarportar” för att kunna prestera
lättare fälttjänst och även dölja flygplanet från luften.
Requirements
– FS2020
Fält 16 Brattforsheden
Storlek: 13,9Kb
Version: 1.00
Datum: 2022-11-07
Beskrivning:
Brattforsheden krigsflygfält-16
För att stärka ett svagt luftförsvar fattades 1939 beslut om att inrätta beredskapsflygfält i Sverige.
Totalt skapades 39 krigsflygfält mellan 1939 och 1945.
BAS 40 hette systemet.
Krigsflygfälten skapades i de flesta fall för att vara så svåra som möjligt att upptäcka från luften. De skulle se ut som vanliga jordbruksmarker och de få byggnaderna skulle se ut som vanliga ladugårdar. Dessa var i flera fall utrustade med ”hangarportar” för att kunna utföra enklare fälttjänst och även gömma flygplanet från luften.
Min ambition med detta MSFS-projekt är att i första hand skapa en möjlighet att starta eller avsluta en flygning från dessa destinationer. Scenarierna är i denna första version väldigt enkla, men med tiden kommer jag att komplettera med byggnader och annat.
På några av dessa krigsflygfält har jag lagt in bränder för att ge möjlighet att se landningsbanorna på natten. Men det här är en fiktion som kräver tillägget nedan.
Requirements
– FS2020
– https://flightsim.to/file/43061/bush-backcountry-library
Fält 26 Byholma
Storlek: 103,0Kb
Version: 1.20
Datum: 2022-02-07
Beskrivning:
Det här är ett återskapande av flygbasen Fält 26 Byholma och gjorda för att spegla hur Byholma Flygbas såg ut när den användes som en Bas 90-flygbas. Det stängdes år 2000 och såldes slutligen av Fortifikationsverket 2009 till privata ägare. Användningen sedan avvecklingen har varit för virkesförvaring, särskilt efter stormen Gudrun 2005. De två korta landningsbanorna är uppdelade i två separerade ICAO-koder eftersom de var för långt från flygplatsen för kompilatorn.
- Huvudbana: ESFY
- Västra kortbana: ESFX
- Östra Kortbana: ESFZ
Requirements
– FS2020
– Swedish Airbase Library v 1.2+
Fält 27 Uråsa
Storlek: 72,0Kb
Version: 1.20
Datum: 2022-02-08
Beskrivning:
Detta är ett återskapande av Fält 27 Uråsa flygbas och hur den såg ut under dess användning inom det svenska flygvapnet som en Bas 60-flygbas, som stängdes av det svenska flygvapnet år 2000.
Detta var faktiskt också den kommersiella flygplatsen för Växjö innan ESMX öppnade, med linjetrafik som trafikeras av Linjeflyg fram till 1975.
Requirements
– FS2020
– Swedish Airbase Library v 1.2+
Fält 42 Björkvik
Storlek: 76,5Kb
Version: 1.20
Datum: 2022-02-08
Beskrivning:
Detta är ett återskapande av Fält 42 Björkviks flygbas och hur den såg ut under dess användning inom det svenska flygvapnet som en Bas 60-flygbas, som stängdes av det svenska flygvapnet år 2000.
Se till att ta bort mappen för version 1.0 av scenery innan du installerar den här versionen.
Requirements
– FS2020
– Swedish Airbase Library v1,2+
– Terrainfix for Sörmland och Östergötland V 2,0
Fält 48 Tierp
Storlek: 84,8Kb
Version: 1.00
Datum: 2022-02-06
Beskrivning:
Detta är ett återskapande av flygbasen Fält 48 Tierp och det är gjort för att spegla hur flygbasen såg ut när den användes som en Bas 60-flygbas. Flygvapnet stängdes 1999 och den nordligaste delen har sedan dess använts som flygplats för den lokala flygklubben. Den sydligaste änden är numera ombyggd till en motorbana och har varit värd för flera biltävlingar.
Requirements
– FS2020
– Swedish Airbase Library v 1.2+
Fält 50 Kjula Strängnäs
Storlek: 63,6Kb
Version: 1.20
Datum: 2022-02-08
Beskrivning:
Detta är ett återskapande av flygbasen Fält 50 Strängnäs-Malmby och hur den såg ut under dess användning inom det svenska flygvapnet som en Bas 60-flygbas, och stängdes av kommunen 2005.
Flygbasen ingår inte i standard MSFS-databasen. Den ursprungliga ICAO var ESKS, som nu används av flygplatsen i Sälen.
Requirements
– FS2020
– Swedish Airbase Library v1,2+
– Terrainfix for Sörmland och Östergötland V 2,0
Fält 66 Fällfors
Storlek: 94,5Kb
Version: 1.20
Datum: 2022-02-08
Beskrivning:
Detta är ett återskapande av flygbasen Fält 66 Fällfors och är gjord för att spegla hur flygbasen såg ut när den användes som en Bas 90-flygbas.
De korta banorna heter A, B och C då bokstaven D inte var möjlig att använda. Det jag antar var bana D i verkligheten heter bana A. Flygvapnet lämnade basen 2006 och den såldes 2007 till Skellefteå kommun.
Jag har täckt många frågor om basfotograferingen med marktexturpolygoner eftersom området har förändrats mycket sedan de dagar det var en aktiv flygbas. Numera ligger Sveriges längsta racerbana för bilar på flygplatsen och nästan alla träd är borta.
Requirements
– FS2020
– Swedish Airbase Library v 1.2+
Fält 67 Åmsele
Storlek: 89,7Mb
Version: 1.20
Datum: 2022-02-07
Beskrivning:
Detta är ett landskap av Fält 67, Åmsele. Den är gjord för att spegla hur flygbasen såg ut när den användes som en Bas 90-flygbas.
De korta banorna heter A, B och C då bokstaven D inte var möjlig att använda. Det jag antar var bana D i verkligheten heter bana A. Flygbasen stängdes av flygvapnet år 2000 och såldes av Fortifikationsverket till privata ägare 2005 och används nu för motorsportevenemang.
Requirements
– FS2020
– Swedish Airbase Library v 1.2+
ESX1 Virå Basen
Storlek: 1,90Mb
Version: 1.00
Datum: 2022-01-29
Beskrivning:
VIRÅ-BASEN (ESX1) var en grusremsa som användes under 70- och 80-talen av Arméns flygskola (Arméflygskolan) i Nyköping, Sverige. Skolan flög Scottish-Aviation Bulldog (SK61).
Fältet är nästan osynligt under basbenet så det är bättre att hitta några bra referenspunkter för att planera din inflygning. Nämnde jag att det bara finns en väg in och en väg ut?
Njut av lite bushflyg i Sverige!
Requirements
– FS2020
ESX2 Immeln Basen
Storlek: 16,9Kb
Version: 1.00
Datum: 2022-01-29
Beskrivning:
IMMELN-BASEN (ESX2) var en grusremsa som användes någon gång under 70- och 80-talen av den svenska armén (Armén) under en stor militärövning i Sverige. Armén flög Scottish-Aviation Bulldog (SK61).
Remsan har en sluttande landningsbana ner mot sjön Immeln. Tänk på detta under inflygningen eftersom du landar uppför. Det finns bara en väg in och ut!
Njut av lite bushflyg i Sverige!
Requirements
– FS2020
XESG1 Skövde Hagelberg
Storlek: 15,9Kb
Version: 1.00
Datum: 2021-11-06
Beskrivning:
Skövde Hagelberg (XESG1) ligger på ett militärt övningsområde utanför Skövde, Sverige. Flygfältet används främst av Hemvärnet som är en militär reservstyrka. Jag har placerat några Blackhawk-helikoptrar någonstans i närheten, kan du hitta dem?
Requirements
– FS2020